Anna Rebecka

Vem är Anna Rebecka?

ARE for you

Vem är Anna Rebecka?

 

Jag heter Anna Rebecka Einarsdóttir. Är född och uppvuxen i Göteborg, men har varit bosatt på Island i elva år. (Juni 2005-augusti 2016)

Gick islandshästgymnasiet på August Kobbs, men efter studenten flyttade jag till Island för jag ville lära mig ännu mer om den fantastiska islandshästen.

 

Är utbildad ridinstruktör, beridare och unghästtränare från Hólars univeritet på Island, har gått 3:e året där. Har under många är arbetat som tränare på olika gårdar på Island och mitt efternamn har jag fått ifrån Einar Öder Magnússon. Han tog mig under sina vingar efter att jag arbetat hos dem. I dag bär jag stolt efternamnet Einarsdóttir och har blivit isländskmedborgare sedan ett par år tillbaka.

 

Förutom att arbeta på gården Halakot hos Einar Öder och Svanhvít Kristjánsdóttir har jag under en 4 års period arbetat hos Mette Mannseth och Gísli Gíslasson på norra Island på gården Þúfur. Under en sommar var jag hos Hinrik Bragasson och Hulda Gústafsdóttir på gården Árbakka, jag har varit hos Siguroddur Pétursson innan han flyttade med sin familj till Hrísdal (gården han var på då heter Jaðar), dessutom har jag arbetat på gården Torfunes hos Baldvin Kr. Baldvinsson. De sista månaderna innan min ridolycka tillbringade jag hos Sigurbjörn „Diddi“ Bárðarsson på gården Oddhóll.

 

Just nu arbetar jag fortfarande med att bygga upp min kropp efter ridolyckan som inträffade september 2012. Att hantera värk och lära sig att leva under nya förutsättningar, men jag har ett toppen liv i dag och försöker verkligen att ta vara på det som är just nu. Jag arbetar på Larmcentralen 112 som operatör, samt har två egna hästar i stallområdet i Mosfellsbær. Tar ibland en extra häst på träning och åker till Sveriges västkust och undervisar.

 

Det sista året har jag arbetat med att komma igång ett företag tillsammans med en isländsk kvinna, efter mycket funderingar bestämde vi oss för att fortsätta att utveckla våra idéer var och en åt sitt håll. Därför startar jag nu upp mitt egna företag ARE och hemsidan kallar jag areforyou.com

 

Ta gärna en titt på hofafjor.is som är en del av projektet som jag har arbetat med under en längre tid, innan vi bestämde oss att dela på verksamheten och Frederike och jag fortsatte tillsammans med "Hófafjör" och tog med oss den "gamla" Litli Mosi som vi fortsatte att arbeta med och utveckla i Hófafjör – en sida för barn och ungdomar om ridundervisning för Islandshäst entusiaster.

 

Den 30/8 2016 flyttade jag tillbaka till Sverige, efter fantastiska år på Island. Har haft ett träningsstall i Mölnlycke när jag flyttade tillbaka till Sverige, men from januari 2018 kommer jag att studera och då har jag mina egna hästar inackorderade i Onsala.

Det innebär att fokus just nu är lektioner och kurser.

 

Jag äger idag fyra hästar. Dessa tre är i Sverige:

- Blida frá Árbæ - E: Ómur frá Kvistum, U: Bringa frá Feti (hederspremierad för sina avkommor) 50/50 ägare tillsammans med Anette Alsterå

- Mimir frá Kálfsstöðum - E: Trymbill frá Stóra-Ási, U: Hátíð frá Kálfsstöðum som är efter Hróður frá Refsstöðum.

- Krummi fra Leddalsgården

 

Har en unghäst kvar på Island:

- Melódía frá Halakoti - E: Trymbill frá Stóra-Ási, U: Vísa frá Halakoti (unghäst född 2013) 50/50 ägare tillsammans med Anette Alsterå. Egen uppfödning men pga att vi inte hade eget gårdsnamn lät Einar Öder och Svana henne få registreras i mammas gårdsnamn.

Är till salu - hon finns hos Sara Arnbro på norra Island. Hon har fått första unghästträningen av utbildad Hólar instruktör.

 

 

Driver företaget ARE, som är en förkortning av:

Anna

Rebecka

Einarsdottir

 

Mina personliga egenskaper är: ambitiös, nyfiken och målmedveten.

 

Ser fram emot att lära känna dig och din häst!

Vi ses / Anna Rebecka

Katten Tonks kommer att bo kvar på gården i Mölnlycke...

 

Just nu studerar jag, samt är ute på kurser och privatlektioner. Därav har jag infört telefontid på vardagar mellan kl 08-09.00 då det är lättast att nå mig. Också ur säkerhetsaspekt, för det är inte bra att rida och svara i telefon samtidigt. Är det AKUT - lägg gärna ett sms och skriv vad det handlar om.