Blida fra Arbae

Blíða

ARE for you

Blíða frá Árbæ

Köpte jag tillsammans med Anette Alsterå våren 2011 när jag gick 3:e terminen på Hólar. Började titta mig runt efter en framtida tävlingshäst och då fick jag tips om denna hästen som är född 2010. Det var en studiekamrat på Hólar, hans pappa är uppfödare. En chansning att köpa en ettåring!

Mervärdet är att jag lärt känna familjen väl och de är numera min extrafamilj på Island <3

 

Brunsvart sto

Född: 2010

E: Ómur frá Kvistum (Totalt 8,61 med 8,85 för ridegenskaper)

U: Bringa frá Feti (hederspremierad för avkommor) (Totalt 8,66 med 9,01 för ridegenskaper)

Blida har startat sin inridning hösten 2013, men eftersom jag var skadad då fick jag hjälp av Torunn Hjelvik och Malin Jansson som båda är utbildade på Hólar och som fanns på Island. Tacksam för att hon fick en sådan bra start att fortsätta bygga vidare på.

Mars 2015 red jag Blida för första gången och i april 2015 lämnades vidareutbildningen över till mig. Lycka - känns otroligt bra! Tänk att vänta sedan 2011 och sedan efter olyckan äntligen få sitta upp på min egen häst.

 

Ägare:

Anna Rebecka Einarsdottir 50 %

Anette Alsterå 50 %

 

Målet med denna hästen är att avelsvisa henne och sedan ska Anna ut och tävla så mycket hon orkar och vill. Avelsvisas under 2018.

När Blida blir äldre så tänkte vi att hon går i avel, men vi har ingen brådska.

 

November 2016 flyttade hon till Sverige. Hon tränas regelbundet och kommer att avelsvisas i framtiden, när hon är redo. Vi vill inte visa henne förtidigt, vi har ingen tid att passa utan väntar tills hon känns redo.

 

Är du onlinemedlem kan du följa oss på bloggen... /Anna Rebecka