Ridresa2017

Ridresa 2017 - begränsat antal

Ridresa till Island 2017 - unikt erbjudande

Boka den 2 - 6 augusti 2017

 

Nu ska jag ta med er på ett fantastiskt äventyr till Island, där jag själv har bott i över tio år. Vulkanön med de fantastiska hästarna.

Vi ska åka till gården Árbæ på södra Island, utanför Hella. Vanligtvis tar de inte emot turister, eftersom de ej har turridningsverksamhet och de kan endast prata isländska. Vi har tillsammans skäddarsytt en resa för er med många fina hsätar ifrån gården, sedan låntar vi in extra hästar för detta speciella tillfälle. Detta är alltså ingen vanlig turridningsresa :)

 

På gården Árbæ bor Gummi och Sigga. Det är Gummi som sköter hästarna och stallet, medan Sigga tar hand om maten och ger också kraniosakralbehandling. Barnen är utflugna men yngsta sonen Láurus Gudmundsson (tränare nu på gården Forsæti) lärde Anna Rebecka känna på Hólar och 2012 köpte vi Blida frá Árbæ, då hon endast var 1,5 år.

Blidas mamma är hederspremierade Bringa frá Feti som går i stohagen - vi kommer att hälsa på henne. Blidas pappa är femgångshingsten Ómur frá Kvistum, som är Landsmotvinnar i 5-gång och han står på granngården. (för dig som är intresserad kan vi även göra ett besök och träffa denna fina hingsten.

Så Gunnar och Vigdis öppnar upp sitt hem och sitt stall och låter oss få den unika möjligheten att titta in i deras vardag. Vanligtvis har de inga gäster, pga att de inte kan engelsa så vi behöver Anna Rebeckas språkhjälp.

 

Gården startade med sin uppfödning 1990. Hingstar som de valt och är basen i deras avel är Keilir frá Miðsitju och Aron frá Strandarhöfði. Keilir ägdes av gården 1998-2009 och det fanns ägarandel i Aron tom 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På filmen ser du Ómur frá Kvistum och några av hans avkommor. Ómur är född 2003 och är mörkrödblack med stjärn. I skrivande stund har han 372 registrerade avkommor, varav Blida är en av dem :) På Landsmot 2011 blev Ómur vinnare i A-flokk geadingakeppni - femgång. År 2014 blev ómur hederspremierad för avkommor.

 

Bringa frá Feti - som är Blidas mamma är född 1994. Hon har haft 14 föl, fick inget i år 2016. Vartannat år heter hennes föl gårdens namn och vartannat år Feti. De äger henne 50/50. Hon blev hederspremierad för avkommor 2014. Hon lever och har ett härligt flockliv på gården!

Bringa har en avkomma som finns i Sverige och står på Nersgården, utanför Lindome. Han heter Baron frá Árbæ - en svart valack född 2008 som ägs av Maln Graffman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På VM 2015 i Herning Danmark vann detta stoet som avelssto 6 år - Garún frá Árbæ. Född 2009 hon såldes januari 2013 till en norsk ägare.

Hon fick totalt 8,62 i bedömning, med 8,55 för exteriör och 8,66 för ridegenskaper. Det var två 9:or i pass och vilja.

Tränades på Island under 2014/2015 för att tas ut till VM och sedan flytta till Norge. Under 2016 är hon tävlad i Norge - tävlas med sin unga16-årige juniorryttare Oline Michelson.

 

Det finns många trevliga hästar på gården och du kanske rentav blir förälskad i någon av ridhästarna och vill stoppa med den i resväskan hem ;)

 

Nu vill du säkert veta mer om resan - när åker vi?

Resan börjar onsdag första veckan i augusti, dvs den 2:a augusti och avlsutas på söndag den 6:e samma vecka. Så boka in dagarna redan idag!

 

Vi samlas på BSI som är busstationen inne i Reykjavik onsdag eftermiddag. Vi reser tillsammans till Árbæ, som ligger utanför Hella. När vi anländer har vi en gemensam middag och presentation av gården och dess hästar.

 

Varje dag kommer:

 • halva gruppen (8 st) kommer att börja på gården Árbæ och
 • den andra gruppen åker med min pojkvän Sævar på en guidad tur med buss och kikar på sevärdheter, t.ex. bada i en varmkälla el titta på en känd gård.

Sævar läser till guide och har arbetat inom turism i 10 år.

 

Varje dag får varje elev:

 • en privat ridlektion 30 min
 • en 2 timmars ridaktivitet i grupp med flera ekipage
 • en längre ridtur in i stoflocken med föl, eller ridtur till en granngård där hästarna får vila medans ni får besöka granngårdens hästar. (Ómur frá Kvistum)

 

I resan ingår:

 • upphämtning i Reykjavik på BSI busstationen (deltagare tar sig själva med buss till Reykjavik ifrån Keflaviks flygplats)
 • bussresa till Hella och sedan bussresa tillbaka till Reykjavik
 • enkelt boende i Hella

Frukost ingår och en enkel lunch (som t.ex. pastasallad, soppa och bröd), fika samt kaffe under dagen.

 • ridning och lektioner torsdag till lördag samt clinic och teori.
 • trevliga upplevelser som att åka ut i enorma hagar och träffa flockar med olika grupper av hästar (sto med föl, hingstar osv)
 • de som bor i Hella, hämtas på morgonen och lämnas på kvällen (ca 7 min resa enkel väg)

Det finns möjlighet att laga egen mat i boendet i Hella under kvällen eller köpa middag (egen bekostnad)

Vid besök av hästteatern i Fákasel, badhusavgift eller val av alkoholhaltiga drycker betalas det separat. Men övriga dagsutflykter ingår.

 

Gruppen består av två st grupper:

En grupp som bor på gården Árbæ (fullbokad).

En grupp som bor på en gård med egen lägenhet och ett par rum med allrum, toalett och kök i Hella ca 7 min bort från hästanläggningen.

Upphämtning med buss på morgnarna och avlämning innan middagstid, ca kl 19 varje dag.

 

Vill du investera i din kropp och få behandling:

För dem som vill finns möjlighet att ta behanling i kraniosakral terapi på gården (betalas separat till Vigdis)

 

På gården finns ett mindre ridhus, paddock och ridslingor - Vill du läsa mer om gården kan de se här : www.arbae.is

 

Söndag den 6:e augsti avresa hem

Vill du fortsätta din resa på eget hand efter våra dagar eller en enkel resa med flygbuss tillbaka till Keflaviks flygplats ca 1 timmas bussresa. Jag hjälper er gärna om det behövs med råd och tips.

 

Anmälan är bindande och vid förhinder betalas hela beloppet eller du hittare en egen ersättare.

Notera att du reser på eget ansvar och jag rekomennderar att du som resande har sett över ditt försäkringsskydd.

Vid anmälan betals halva avgiften för din plats och resterande belopp vid ankomst.

Om någon har intresse av att leta häst för ev. export hjälper jag dig att leta efter din drömhäst. Säg gärna till innan, så skulle vi kunna prova någon häst när du är med på resan :)

 

Resans pris per person är endast 9.500 kr.

Tänk på att flygbiljetter är billigare ju tidigare resan bokas - du betalar själv din flygbiljett.

Biljetter finns på icelandair eller Wowair.

 

Bokning av ridresan sker genom min hemsida eller telefon 0738-917874.

Så fort du har gjort inbetalningen är din plats reserverad.

 

Välkommen - vill du anmäla dig redan idag!

Fyll i nedan direkt / Anna Rebecka

Gummi och Anna

Gummi och Anna